adsettings

måndag 27 februari 2012

Egentligen skiter jag i hur man uppfostrar barn så länge man har kärleken som första prio. Men jag kan bli jävligt lack på alla dessa "metoder" som människor försöker projicera på andra! Lägg ner metoder öht alla modeller och metoder passar oftast skitdåligt och är oftast bara en utarbetad modell för att föräldrar ska få "egentid".

Man får passa på att ha egentid när de sover eller om de leker osv.
Kan bara bli så trött på den nya Genusdiskussionen. Varför är det sån hets??  Varför skulle inte min uppfostran som bygger på kärlek uppmuntran, trygghet och närhet vara bra eller kanske tom bättre?
Hur kan man förspråka ngt där man inte berömmer sina barn? Tycker det verkar helt vrickat om jag ska vara helt ärlig!

Men för att lära barn,djur, vuxna krävs ett "vad duktig Du är"! Bra gjort eller bra jobbat! Va fin den är! Och om de har sminkat sig eller gjort en egen fläta och eller tofs  bara att de försöker själva så ska de ha beröm vad duktig du är! Va fin du är! Alltså helt seriöst vilken människa på jorden blir ledsen eller mår dåligt av en komplimang? Ska vi sluta ge komplimanger till varandra för att då slutar vi ha ätstörningar?Nä gå hellre in i reklambranschen och se till att förändra synsätt och riktlinjer där för att förändra budskapet till mottagarna!
 Nä det är inte ok att min 8-åriga dotter tycker att hon ser tjock ut när hon inte är det! Men då är det skitviktigt att man som förälder hela tiden talar om för dem att de är perfekta som de är! Det är vi som bygger deras självförtroende från grunden för att de sedan ska kunna få en bra självkänsla!

Sluta följa alla modeller och rondeller :) gå emot strömmen och ge mer kärlek! Kärlek kan man aldrig ge för mkt av eller få för mkt av!

Nog om detta!
Snön kommer igen, men jag förstod det igår redan för det va svinkallt att rida då! Hade ju inga handskar heller för den ena va borta.. Men idag känns det hyfsat ändå med träningsvärk.
Men snön kommer nog inte att lägga sig då det är för varmt i backen nu. Tur det för nu vill vi inte ha mer vinter! Men det gör väl änna alltid såhär? Kommer tö och allt försvinner och värmen kommer och vips så snöar det!
Puss o kram nu är jag på vilohumör :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentera gärna men kommentarer som innehåller stötande kränkande innehåll kommer ej publiceras utan raderas omedelbart.