adsettings

lördag 25 februari 2012

Min alldeles underbara fantastiska Liv

Det kan ibland vara väldigt frustrerande att prata med sin dotter som inte alltid förstår. Jag vet ju att hon förstår för det mesta men ibland gör hon inte det. Hon är tre och ett halvt och enligt normen ska vi nu vara oroliga och gå hos talpedagog osv. Förstår inte alltid hetsen. Och det är ju samma när man möter vissa människor så är de helt oförstående när hon inte kan prata. Det uppstår liksom en pinsam tystnad när de frågar vad hon heter och hon svarar inte så får jag inflika hon heter Liv och hon kan inte prata riktigt.
Hon som heter Liv är så duktig på så mkt annat än just prata just Nu. Hon kan klä av och på sig alldeles själv både vanliga kläder ytterkläder och skor. Hon kan sätta på tvn alldeles själv som har en boxer så varje gång man slår på tvn måste man trycka AV och sen HDMI2 det vet hon hur man gör. Hon kan sätta på kanalen till WII:t själv, hon kan öppna ALLA barnlås här hemma :P Hon vet hur man gör en macka själv, hon kan ta mat själv, hon kan sätta på micron själv. Ja det är mängder med saker hon KAN utan att hon verkar efter på ngt sätt. Och hon pratar hela dagarna hon har bara ett eget språk mellan de vanliga orden. Nu kan man ju tycka att eftersom hon har syskon som är äldre att hon borde lärt sig tidigare att prata, men det hjälpte ju inte ens att hon gick på dagis i nästan två år. Hon pratade ju inte alls där.
Jag kan bara tycka att det är tröttsamt med allmänheten att de på nåt sätt placerar in mitt barn i ett fack. Hon följer inte normen. Hon är ett begåvat barn! Och hon har flera år kvar innan hon behöver använda sig av att läsa och skriva!
Puss o kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentera gärna men kommentarer som innehåller stötande kränkande innehåll kommer ej publiceras utan raderas omedelbart.