adsettings

lördag 8 januari 2011

Ang. Livs operation

    Har fått lite frågor om Livs operation och tänkte att jag gör ett litet inlägg om detta.
Hon har haft problem med andningen sen hon föddes, (som att något är "i vägen")  med sömnapné (andningsuppehåll i sömnen) och ständigt tät i näsan trots att hon är "frisk".
    Jag har sagt till sjukvården om detta sen hon va en vecka gammal och tjatat och vart förbannad hela kittet eftersom hon också varit ovanligt mycket sjuk och att hon dessutom har förkylningsastma. Fick då efter mkt om och men en tid till ÖNH (öronnäsahals) på Näl och äntligen va karusellen i gång. Först va det prat om att hon skulle op bort mandlarna och lymfarna bakom näsan samtidigt, men sen tyckte läkaren att vi väntar ett halvår ett år med mandlarna och tar bara lymfarna nu + att de kollade öronen där hon hade vätska bakom trumhinnorna.

    Ingreppet som gjordes nu va alltså borttagning av en stor lymfa bakom näsan och punktering av trumhinnan så att vätskan kan rinna ut. Så ska vi på återbesök i september nån gång för att se hur hon mår, och att diskutera framtida op.

    De va jätteduktiga som hade hand om henne, men det va otroligt jobbigt att se när de sövde henne och satte syrgasmask och massa slangar hit och dit. Då brast jag sj i gråt, men det va väl oron som släppte också. Sen gick själva op fort ca 15-20 min och läkaren kom direkt efter och berättade hur det gått osv. Varför vi fick vänta kvar så länge på Näl va för att hon inte kissade efter hon vaknat. Vi va på Näl från kl 07.00 på morgonen till 16.00 på em då fick vi åka. Och när vi va hemma hade hon kissat rejält så allt har gått jättebra ;)

   Hoppas ni är nöjda med svaret ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentera gärna men kommentarer som innehåller stötande kränkande innehåll kommer ej publiceras utan raderas omedelbart.